2022-03-09 07:00Pressmeddelande

Vernum förvärvar byggrätt om 5300 kvm i Gnosjö

Vernum Fastigheter har förvärvat en byggrätt om dryg 5300 kvm BTA centralt i Gnosjö tätort. Här avser Vernum att, med det egna träbyggnadssystemet, bygga attraktiva och klimatsmarta hyresrätter samt en samhällsfastighet.

Gnosjö ligger centralt i det företagsamma och mycket expansiva Nordvästra Småland, även känt som Gnosjöregionen. Regionen omfattar Gislaved, Gnosjö, Värnamo och Vaggeryd kommun och kännetecknas av entreprenörskap och hög utvecklingstakt.

"Vi tycker att det är roligt att få vara del av utvecklingen av Gnosjöregionen. Det är en vacker del av det Småländska höglandet där du har närhet till fantastiska naturupplevelser som exempelvis Isabergsområdet. Vår vision för Gnosjö är att skapa ett hållbart bostadsområde där man kan leva i samklang med naturen med låga klimatavtryck och genomgående smarta lösningar som underlättar och bjuder in till en hållbar livsstil." säger Henrik Sjöberg, projektutvecklare Vernum Syd.

Vernums VD Fredrik Lindberg ser också stora fördelar med att etablera Vernum i Gnosjöregionen:

"Vi ser en hög potential i Småland och glädjer oss åt ännu ett förvärv i området. Gnosjöregionen en expansiv del av landet och närheten till naturen och det lugna småstadslivet i kombination med goda pendlingsmöjligheter ger förutsättningar för att skapa ett attraktivt boendekoncept."Om Vernum Fastigheter

Vernum Fastigheter producerar hyresbostäder med ett cirkulärt och långsiktigt fokus. Genom vårt egenutvecklade, kostnadseffektiva och flexibla träbyggnadssystem skapar vi åtråvärda och hållbara hem som uppskattas av våra boende, år efter år.


Kontaktpersoner

Felicia Lidberg Collinder
Marknadschef
Felicia Lidberg Collinder