2022-01-25 07:00Pressmeddelande

Vernum förvärvar ytterligare 20 000 kvm i Strängnäs.

Vernum Fastigheter har förvärvat utvecklingsområdet från Slättö och detaljplanen är lagakraftvunnen. Den 20 000 kvm stora byggrätten ligger i Härad och Vernum avser att, med det egna byggsystemet, bygga upp till 200 st hållbara hyresrätter i trä på platsen. Härad genomgår just nu en stor förändring och på de intilliggande markytorna byggs egna hem, hyresbostäder, radhus, LSS och förskola. Området är attraktivt med sitt läge ca 5 minuter från Strängnäs centrum och med stora naturvärden som skog, naturstigar och bad. Detaljplaneområdet gränsar mot Sörfjärden och dess vackra strandängar i norr. Strängnäs kommun ser Härad som en väsentlig del i kommunens tillväxt och på sikt att Härad och Strängnäs växer samman.   

Vernums VD Fredrik Lindberg kommenterar affären och Vernums växande etablering i kommunen:

"Med detta förvärv, och vårt tidigare förvärv Brobyholm, är vi med och utvecklar Strängnäs kommun med nya och spännande bostadsområden med hållbarhet och livskvalité i fokus. Vårt område ligger vackert inbäddat i det sörmländska landskapet och kan förverkliga drömmen om ett tätortsnära lantliv med direkt anknytning till skog och sjö. Vi tror att många nu ser möjlighet och önskar bo mer naturnära men ändå ha närhet till all service, som i detta fall Strängnäs." 

Hela detaljplaneområdet omfattar ca 50 hektar och har access till E20 vilket möjliggör pendling till Strängnäs eller Eskilstuna.Om Vernum Fastigheter

Vernum Fastigheter producerar hyresbostäder med ett cirkulärt och långsiktigt fokus. Genom vårt egenutvecklade, kostnadseffektiva och flexibla träbyggnadssystem skapar vi åtråvärda och hållbara hem som uppskattas av våra boende, år efter år.


Kontaktpersoner

Felicia Lidberg Collinder
Marknadschef
Felicia Lidberg Collinder