2022-01-14 09:15Pressmeddelande

Vernum bygger ny, hållbar stadsdel i Strängnäs

Vernum gör ett nytt förvärv av bostadsbyggrätter om drygt 16.000 kvm i Åkers Styckebruk. Här ska Vernum, tillsammans med S. Property Group, Aros och Obos, utveckla det klimatsmarta och moderna samhället Brobyholm med höga hållbarhetsambitioner.

Brobyholm ligger i Strängnäs kommun och kommer att omfatta ca 500 bostäder, förskola, skola, fritidsverksamhet och centrum. Visionen är att skapa ett miljömedvetet samhälle där man kan leva i samklang med naturen med låga klimatavtryck och genomgående smarta lösningar som underlättar och bjuder in till en hållbar livsstil.

Vi tycker att det är roligt att få vara del av utvecklingen av Brobyholm eftersom vi brinner för att skapa bostadsområden som är genomtänkta, attraktiva och med ett stort fokus på hållbarhet. Vi bygger med branschens lägsta klimatavtryck och våra hållbara trähus är perfekta för områdets profil, säger Vernums VD Fredrik Lindberg.

Transaktionschef Rolf Alexander ser också stora fördelar med Brobyholms geografiska läge:

"Åkers Styckebruk är en expansiv del av Strängnäs kommun och närheten till naturen och det lugna småstadslivet i kombination med goda pendlingsmöjligheter till Stockholm, Eskilstuna och Strängnäs ger förutsättningar för att skapa ett attraktivt boendekoncept."

I Brobyholm avser Vernum att skapa flerbostadshus i trä i en skala som gör att de smälter in i övrig bebyggelse och med omliggande natur. Tanken är att skapa harmoniska hem för dem som vill bo hållbart och ekosmart utan att ge avkall på funktion och form.

Keyvan Houshmand, Founding Partner för S. Property Group kommenterar affären:

"Vi är otroligt stolta över att få utveckla en helt ny stad. Bakom den här affären ligger både hårt arbete och en stark övertygelse om att vi kan bygga framtidens samhälle. Vernum Fastigheter känns som en perfekt partner med sitt stora engagemang, framåtsträvande tänk och en hög ambition vad gäller hållbarhet. Tillsammans vill vi skapa en unik framtidsstad i Brobyholm."Om Vernum Fastigheter

Vernum Fastigheter producerar hyresbostäder med ett cirkulärt och långsiktigt fokus. Genom vårt egenutvecklade, kostnadseffektiva och flexibla träbyggnadssystem skapar vi åtråvärda och hållbara hem som uppskattas av våra boende, år efter år.


Kontaktpersoner

Felicia Lidberg Collinder
Marknadschef
Felicia Lidberg Collinder