2022-09-02 06:00Pressmeddelande

Vernum förvärvar 4.450 kvm BTA i Tranås

Vernum Fastigheter har förvärvat byggrätterna Oboen 1, Saxofonen1 och Klarinetten 1 om totalt ca 4.450 kvm BTA i Tranås från F4H Fastigheter AB. Byggrätterna är belägna i området Fröafall. Här avser Vernum att bygga 38 stycken klimatsmarta bostäder i trä med hög standard både gällande exteriört som interiört. Energimässigt skall man ha solpaneler på tak samt bergvärmeanläggning.

Projekteringen för etapp 1 påbörjades under sommaren 2022 och beräknas vara färdigställt under hösten 2023.

"Vi ser mycket positivt på Tranås och området Fröafall. Det ligger naturskönt med närhet till centrum. Nyligen slutfördes även bygget av Fröafallsskolan som har en F-6 skola så området passar även småbarnsfamiljer som vill bo modernt och hållbart. Sammantaget gör det här att projektet passar utmärkt i Vernums Fastigheter växande hyresrättsportfölj i Småland och vi ser framemot att bidra till den fortsatta utvecklingen av området." Säger Marcus Fond, Projektutvecklare på Vernum Fastigheter.Om Vernum Fastigheter

Vernum Fastigheter bygger och förvaltar hyresbostäder med ett cirkulärt och långsiktigt fokus. Genom vårt resurssnåla träbyggnadssystem och vår förvaltning med "evighetsperspektiv" skapar vi åtråvärda och hållbara hem som uppskattas av våra boende, år efter år.


Kontaktpersoner

Felicia Lidberg Collinder
Marknadschef
Felicia Lidberg Collinder