2021-11-10 12:00Nyheter

Vernum vinner i Trekanten, Kalmar

Vernums vinnande förslag för tomten Harby 1:196, Trekanten, t.v.Vernums vinnande förslag för tomten Harby 1:196, Trekanten, t.v.

Vernum Fastigheter har nu vunnit markanvisningstävlingen Trekanten, Harby 1:196 i Kalmar. Tillsammans med arkitektbyrån Scott Rasmusson Källander (SR-K) lämnades det vinnande förslaget in som planerar för två ekologiskt hållbara hus om tre våningar med ca 25 lägenheter totalt. Husen kommer att byggas med Vernums innovativa byggsystem och ha träfasader i falurött och naturträ samt sadeltak. Snickarglädje fast med moderna tekniker som möjliggör ett klimatsmart liv för de boende är ledorden i förslaget.

De kommande nybyggnationerna i Trekanten är ett samverkansprojekt med kommunen och två andra byggherrar med syfte att skapa ett enhetligt och inbjudande område på tomterna Harby 1:196, Harby 1:197 och Harby 1:198. Vi på Vernum är stolta och glada över möjligheten att bygga i Kalmar kommun med sitt anrika, historiska arv och attraktiva läge. Här finns alla möjligheter att skapa harmoniska och klimatsmarta hem som kommer att tillföra mycket till området.


Ämnen: Projekt

Om Vernum Fastigheter

Vernum Fastigheter producerar hyresbostäder med ett cirkulärt och långsiktigt fokus. Genom vårt egenutvecklade, kostnadseffektiva och flexibla träbyggnadssystem skapar vi åtråvärda och hållbara hem som uppskattas av våra boende, år efter år.


Kontaktpersoner

Felicia Lidberg Collinder
Marknadschef
Felicia Lidberg Collinder