2022-02-21 12:50Pressmeddelande

Vernum vinner markanvisning i Mariestad

Vernums vinnande markansviningsförslag Sjölyckan i Mariestad. Ritat av arkitektbyrån Scott Rasmusson Källander.

Vernum Fastigheter har vunnit markanvisningstävlingen Sjölyckan (del av etapp 6) i Mariestad. Sjölyckan är en byggrätt om 4.300 kvm BTA med lagakraftvunnen detaljplan och en tillåten byggnadshöjd på 28 m. 

Det vinnande förslaget består av ett 8 våningar högt punkthus ritat av arkitektbyrån Scott Rasmusson Källander. Här ska ett femtiotal hållbara hyresbostäder byggas med Vernums resurssnåla träbyggnadssystem.

Marknads- & Transkationschef Rolf Alexander kommenterar vinsten:

 ”Vi är stolta över att bli utvalda i den här markanvisningstävlingen. Det attraktiva läget och utsikten mot Vänern var stora anledningar till att vi deltog  och kommer bidra till att skapa ett attraktivt boendekoncept. Det är glädjande att se att Mariestad kommun, liksom vi, ser ett stort värde i träbyggnation och vårt byggsystem för att minimera klimatavtrycket. Utöver detta är en av många fördelar med vårt byggsystem den korta byggtiden vilket även värdesätts högt av kommunen.”Om Vernum Fastigheter

Vernum Fastigheter producerar hyresbostäder med ett cirkulärt och långsiktigt fokus. Genom vårt egenutvecklade, kostnadseffektiva och flexibla träbyggnadssystem skapar vi åtråvärda och hållbara hem som uppskattas av våra boende, år efter år.


Kontaktpersoner

Felicia Lidberg Collinder
Marknadschef
Felicia Lidberg Collinder