2022-09-07 06:00Pressmeddelande

Vernum förvärvar ytterligare en byggrätt i Älmsta

Vernum har förvärvat ett projekt med byggrätt för 117 lägenheter i Älmsta, Norrtälje kommun från Östanå Real Estate. Projektet ligger precis invid Väddö kanal och kommer att bestå av 1-3 rok fördelat på tre flerbostadshus i trä.

Byggnationen är påbörjad och Vernum kommer driva produktionen med det egna klimatsmarta och unika träbyggnadssystemet från den gemensamt ägda fabriken i Skellefteå. Systemet karakteriseras av sin innovativa resurssnålhet och industrialiserade byggprocess vilket, i nuläget, möjliggör för Vernum att bygga flerbostadshus med världens lägsta klimatavtryck.

Vernums VD Fredrik Lindberg kommenterar affären:

”Vi äger redan ett par fastigheter i Älmsta och ser mycket positivt på ortens utveckling. Det bli fantastiska bostäder med ett väldigt charmigt läge i närheten av all samhällsservice man kan önska. Projektet har investeringsbidrag vilket även säkerställer en attraktiv hyresnivå.”

Projektet beräknas vara färdigställt 2024.Om Vernum Fastigheter

Vernum Fastigheter bygger och förvaltar hyresbostäder med ett cirkulärt och långsiktigt fokus. Genom vårt resurssnåla träbyggnadssystem och vår förvaltning med "evighetsperspektiv" skapar vi åtråvärda och hållbara hem som uppskattas av våra boende, år efter år.


Kontaktpersoner

Felicia Lidberg Collinder
Marknadschef
Felicia Lidberg Collinder