2022-08-30 06:00Pressmeddelande

Vernum förvärvar 8.837 kvm BTA i Härad

Vernum Fastigheter har utökat ytterligare i Strängnäs kommun genom ett förvärv av  8.837 kvm BTA i Härad. Säljare var Östanå Real Estate. Projektet går under namnet Sörfjärden och har ett tydligt hållbarhetsfokus.

Här kommer 144 st hyresbostäder samt ett LSS boende med 6 st lägenheter byggas  invid Mälaren. Lägenheterna uppförs i massivträ av Nock Massiva Trähus med attraktiva storlekar där tonvikt ligger på 1 rok och 2 rok. Projektet är byggstartat och byggs i tre etapper varav första etappen har inflytt januari 2023 och sista etappen preliminärt i maj 2023.

Vernums marknads- och transaktionschef Rolf Alexander kommenterar affären:

”Med detta förvärv, och vårt tidigare förvärv Brobyholm, är vi verkligen med och utvecklar Strängnäs kommun med nya och spännande bostadsområden med hållbarhet och livskvalité i fokus. Detta projekt ligger väldigt naturskönt men ändå med närhet till utbudet i Strängnäs. Det blir en fin pusselbit i vår tillväxtresa av attraktiva och klimatsmarta boenden."

 
 Om Vernum Fastigheter

Vi vill förändra en hel bransch. Genom att bygga och förvalta hållbara trähus vill vi sätta en ny standard för byggbranschen och ge fler människor möjlighet att bo klimatsmart. Vår vision är att vara Sveriges ledande fastighetsbolag för utveckling, byggnation och långsiktig förvaltning av cirkulärt hållbara bostäder.


Kontaktpersoner

Felicia Lidberg Collinder
Marknadschef
Felicia Lidberg Collinder