2022-11-15 07:00Pressmeddelande

Gnosjö kommun får klimatsmart LSS-boende 2024

Vernum Fastigheter och Gnosjö kommun har nu tecknat avtal om uppförande och uthyrning av ett klimatsmart, modernt och behovsanpassat LSS-boende. Totalt planeras 16 LSS-bostäder, varav 6 gruppbostäder och 10 servicebostäder, i en fastighet som hyrs ut till Gnosjö kommun på ett 20-årigt avtal.

Boendet ”Humleåsen” kommer uppföras i fyra våningar centralt i Gnosjö på en byggrätt Vernum förvärvade tidigare i år. Byggrätten uppgår till totalt 5 300 kvm BTA och utöver LSS-boendet kommer Vernum även att bygga 30 moderna och klimatsmarta hyresrätter.

Slutprojekteringen av LSS-boendet pågår, planerad byggstart beräknas till slutet av Q1 2023 och Gnosjö kommun beräknas få tillträde till fastigheten under Q1 2024. Byggnationen av de 30 hyresrätterna kommer påbörjas under samma period.

”Vi tycker att det är roligt och viktigt att kunna utöka och bredda vårt engagemang i kommunen med LSS-bostäder.  Vi ser en hög potential i Småland och gläder oss åt att få förtroende för vårt hållbara boendekoncept även för LSS-bostäder. Vår fastighet kommer att addera värde och attraktivitet för Gnosjö och vi är stolta över att Gnosjö kommun ser det stora värdet av att vi bygger hållbart och anpassat utifrån hyresgästens och verksamhetens behov." säger Henrik Sjöberg, ansvarig projektutvecklare.

Vernum Fastigheter bygger i hela landet med huvudkontor i Stockholm och sitt andra kontor, Vernum Syd, i Gnosjö. Henrik Sjöberg är ansvarig projektutvecklare för Vernum Syd som utvecklar och förvaltar bostadsfastigheter i Småland men även i närliggande, attraktiva regioner. Utöver Humleåsen bygger Vernum just nu Ediths Gård i Hillerstorp i samma kommun, 24 klimatsmarta hyresrätter med inflyttning i våren 2023. 

"Gnosjöregionen är en viktig och expansiv region i Småland, närheten till naturen och det lugna småstadslivet i kombination med goda utvecklingsmöjligheter och en stark arbetsmarknad ger förutsättningar för att skapa ett attraktivt boendekoncept. Vår vision för Humleåsen, precis som för Ediths Gård i Hillerstorp, är att skapa ett ekologiskt och socialt hållbart bostadsområde där man kan leva i samklang med naturen, med låga klimatavtryck och genomgående smarta lösningar som underlättar och bjuder in till en hållbar livsstil."  avslutar Henrik Sjöberg.Om Vernum Fastigheter

Vi vill förändra en hel bransch. Genom att bygga och förvalta hållbara trähus vill vi sätta en ny standard för byggbranschen och ge fler människor möjlighet att bo klimatsmart. Vår vision är att vara Sveriges ledande fastighetsbolag för utveckling, byggnation och långsiktig förvaltning av cirkulärt hållbara bostäder.


Kontaktpersoner

Felicia Lidberg Collinder
Marknadschef
Felicia Lidberg Collinder