2022-11-22 07:00Pressmeddelande

Vernum vinner markanvisningstävling i Älmhult

Framtidsvision för Västra BökhultFramtidsvision för Västra Bökhult

Vernum Fastigheter har vunnit en markanvisning i stadsdelen Västra Bökhult, Älmhult. Byggrätten avser fastigheterna Stativet 2 samt Teodoliten 1, totalt ca 3 500 kvm BTA. Här avser Vernum att bygga 20 attraktiva och hållbara bostäder som stadsradhus.

Här avser Vernum att bygga 20 attraktiva, moderna och hållbara bostäder som stadsradhus.

”Vi tycker att det är roligt att få vara del av utvecklingen av Älmhult. Vi ser en hög potential i Småland och glädjer oss åt att få förtroende för vårt hållbara boendekoncept. Älmhult är en intressant och växande ort i Småland där IKEA är ett viktigt draglok i samhällsutvecklingen. Vi lockas av den planering, struktur och helhetstänk som kommunen har för stadens expansion och utveckling. Tillsammans med närheten till naturen och det lugna småstadslivet ger det oss förutsättningar för att skapa mycket attraktiva boendekoncept. Vår vision för Västra Bökhult är att skapa ett hållbart bostadsområde där man kan leva med närhet till naturen, låga klimatavtryck och genomgående smarta lösningar som underlättar och bjuder in till en hållbar livsstil." säger Henrik Sjöberg, ansvarig Vernum Fastigheter Syd.

Vernum Fastigheter bygger i hela landet med huvudkontor i Stockholm och sitt andra kontor, Vernum Syd, i Gnosjö. Henrik Sjöberg är ansvarig projektutvecklare för Vernum Syd som utvecklar och förvaltar bostadsfastigheter i Småland men även i närliggande, attraktiva regioner. 


Om Vernum Fastigheter

Vi vill förändra en hel bransch. Genom att bygga och förvalta hållbara trähus vill vi sätta en ny standard för byggbranschen och ge fler människor möjlighet att bo klimatsmart. Vår vision är att vara Sveriges ledande fastighetsbolag för utveckling, byggnation och långsiktig förvaltning av cirkulärt hållbara bostäder.


Kontaktpersoner

Felicia Lidberg Collinder
Marknadschef
Felicia Lidberg Collinder

Relaterade presskit