2022-05-03 08:30Pressmeddelande

Vernum förvärvar byggrätter om 21.133 kvm i Sundsvall

Vernum har förvärvat byggrätterna Kv.8, Kv.11 samt Kv.13 om totalt 21.133 kvm i Sundsvall, från Oscar Properties. Byggrätterna, som ligger vid området Norra Kajen, är belägna intill vattnet och Sundsvallsfjärden.

Gällande detaljplan för byggrätterna förväntas medge uppförande av omkring 200 bostäder. Här avser Vernum att bygga klimatsmarta hyresbostäder med det egna lättbalkssystemet i tre etapper. Projekteringen för etapp 1 påbörjas redan under våren 2022 och avser ca 37st lägenheter med utsikt över fjärden.

"Vi ser mycket positivt på Sundsvall och Norra Kajen är ett gott exempel på sund och attraktiv stadsutveckling. Läget är perfekt med närhet till centrum och vyerna över fjärden. Vi vill även lyfta och bidra till Sundsvalls fokus på hållbart byggande i trä med vårt resurssnåla och industrialiserade träbyggnadssystem. Sammantaget gör det här att projektet passar utmärkt i Vernums växande hyresrättsportfölj och vi ser framemot att bidra till den fortsatta utvecklingen av Norra Kajen."  Säger Rolf Alexander, transaktionschef på Vernum.

 Om Vernum Fastigheter

Vernum Fastigheter bygger och förvaltar hyresbostäder med ett cirkulärt och långsiktigt fokus. Genom vårt resurssnåla träbyggnadssystem och vår förvaltning med "evighetsperspektiv" skapar vi åtråvärda och hållbara hem som uppskattas av våra boende, år efter år.


Kontaktpersoner

Felicia Lidberg Collinder
Marknadschef
Felicia Lidberg Collinder