2021-09-15 07:00Pressmeddelande

Rutger Arnhult och Vernum vill bygga 500 hållbara bostäder i trä – varje år

Industrialiserad nyproduktion i trä, egen långsiktig förvaltning och ett bra team lockade Rutger Arnhult att investera i Vernum Fastigheter. Bolagets mål är att årligen skapa 500 nya och hållbara hyreslägenheter på svenska tillväxtorter.

 

Vernum Fastigheter har fått en ny storägare i form av Rutger Arnhult, som idag äger 35 procent av bolaget och kommer att ta plats i styrelsen. Övriga delägare är Jan-Åke Glommen, Fredrik Lindberg, Anders von Scheele, Rolf Alexander och Anders Tengbom.

 

- Jag får många propåer från bostadsbolag i olika tillväxtfaser. Vernum har ett starkt team och en intressant affärsmodell. Företagets sätt att kombinera en industrialiserad och hållbar nyproduktion i trä med långsiktig förvaltning känns helt rätt. Produktionen är skalbar och målet att årligen bygga 500 nya hyreslägenheter är både sporrande och inom räckhåll, säger Rutger Arnhult.

 

Vernum Fastigheter har sedan tidigare ett fastighetsbestånd som tillskjutits av ägarna, med fastigheter och byggrätter i bland annat Nynäshamn, Sollentuna, Linköping, Strängnäs, Norrtälje och Enköping. De första projekten med den egenutvecklade produktionsmetoden är 33 lägenheter i Enköping och 135 lägenheter i Sollentuna. Nyligen byggstartades även 66 bostäder i projektet Telegrafen 9 i Nynäshamn.

 

Bolagets styrelseordförande Jan-Åke Glommen kommenterar ägarförändringen:

 

-  Vi ser förstås väldigt positivt på att få in Rutger som delägare i Vernum, med hans gedigna kompetens, stora branschnätverk och vår gemensamma syn på klimatsmart bostadsproduktion. Det ger oss goda förutsättningar att realisera Vernums vision att bli ett av Sveriges ledande bolag inom produktion och förvaltning av hållbara hyresbostäder.


Ämnen: Vernum

Om Vernum Fastigheter

Vernum Fastigheter producerar hyresbostäder med ett cirkulärt och långsiktigt fokus. Genom vårt egenutvecklade, kostnadseffektiva och flexibla träbyggnadssystem skapar vi åtråvärda och hållbara hem som uppskattas av våra boende, år efter år.