2022-11-10 08:59Nyheter

Stort intresse för klimatsmarta hyresbostäder i Nynäshamn

På Bryggargatan 6 i centrala Nynäshamn går byggnationen av trähusprojektet Telegrafen 9 snart in i sitt slutskede. De 66 klimatsmarta hyresbostäderna, fördelade på tre hus, har en beräknad inflytt från mars 2023. Sedan månadsskiftet har det varit möjligt för intressenter att söka lägenheterna, via uthyrningsportalen HomeQ, och intresset har varit väldigt stort. På bara två veckor har över 1.000 ansökningar kommit in.

”Det är fantastiskt roligt att intresset är så stort så klart. Men det kommer att bli ett väldigt fint projekt och vi tror även att hållbara bostäder med en behaglig inomhus- och ljudmiljö uppskattas av de som nu söker", säger Rolf Alexander, marknadschef på Vernum Fastigheter som bygger och äger projektet.

Vad menar ni med behaglig inomhus- och ljudmiljö?

”Vårt byggsystem grundar sig på tekniker som man använde förr, innan man började stoppa in plast i byggnadskonstruktioner. Våra väggar är diffussionsöppna vilket har möjliggjort att vi på alla sätt kunnat minska användandet av plast- och emissionsmaterial i huset. Det innebär att fukten får vandra naturligt vilket ger ett mycket mer naturligt och behagligt inomhusklimat. Dessutom är vi ensamma i Sverige med ha ljudklass A i våra trähus, alltså högsta ljudklassen.”

Vilka är det som söker?

”Det är alla åldersgrupper där många är från Nynäshamn men också från Stockholm med omnejd.”

Hur kommer utemiljön bli?

”Vi projekterar det nu men tanken är att det ska bli en lummig och vacker gård med stora träd. Vi kommer även titta på att ha en mindre lekplats och eventuellt fruktträd för att förgylla vår och höst för våra boende.”

Ansökningen till bostäderna är fortfarande öppen och uthyrningsarbetet pågår för fullt. I början av december kommer den första, öppna visningen att anordnas på plats och då kommer nyfikna att ha möjlighet att få en ordentlig bild av hur de färdiga bostäderna kommer att se ut. 


Ämnen: Projekt

Om Vernum Fastigheter

Vernum Fastigheter bygger och förvaltar hyresbostäder med ett cirkulärt och långsiktigt fokus. Genom vårt resurssnåla träbyggnadssystem och vår förvaltning med "evighetsperspektiv" skapar vi åtråvärda och hållbara hem som uppskattas av våra boende, år efter år.


Kontaktpersoner

Felicia Lidberg Collinder
Marknadschef
Felicia Lidberg Collinder